Viziunea privita la trecut

In 2008 am deschis si inchis Leaders Summer School. Asta dupa ce le-am creat (probabil) cateva fire de par alb colegilor de echipa! Incheierea a fost cu lacrimi (de fericire). Partea interesanta e ca nimeni din echipa, nici macar eu care am vorbit nu ne aducem amintem ce am spus. Conteaza ca trairea a fost o combinatie memorabila de recunostinta si fericire.

11 ani mai tarziu, astazi adica, am beneficiat de increderea echipei LEADERS din nou. Subiectul: viziune. Atelierul de astazi a avut loc in aceeasi localitate ca in 2008. Fizic nu ne-am deplasat foarte mult. Din punct de vedere al continutului insa, diferentele sunt semnificative.

Atelierul de astazi a fost despre viziune, dar trairile mele interioare au fost mai degraba din observarea transformarilor din acesti 11 ani. Niciunul dintre cei care am lucrat la Leaders Summer School-ul din 2008 nu ne-am imagiat cum vom transforma proiectele noastre pentru a ajunge la versiunile de astazi.  Cu totii in schimb am suferit de o dorinta, greu explicabila dpdv rational, de a continua.  Am gasit oameni care au crezut acelasi lucru, ne-au devenit parteneri, participanti, sustinatori. Am inaintat, am facut, lucruri mai mici sau mai mari, mai interesante sau mai plictisitoare. Am mai facut inca un pas, inca un pas, inca un pas…

Viziunea s-a conturat din mers, s-a transformat, s-a schimbat. Noi ne-am format, transformat. Am devenit, individual si ca echipa.

Emotiile mele de astazi au fost recunostinta, fericire, entuziasm si fascinatie fata de cei 11 ani care au trecut si un nejustificat entuziasm pentru urmatorii 40 de ani. Restul e nebunie.