Training
Cum ma diferentiez eu?
Realizez designul programelor de formare și acest fapt se traduce printr-o personalizare a experienței, pe măsura fiecărui client.
Personalizarea este foarte reală și faptică pentru că se bazează pe trei competențe ale mele: pragmatismul, abilitatea de a traduce orice experiență în termeni de învățare - cum se aplică în viata de zi cu zi și competența de a integra acțiunile mele cu orice alte demersuri pe care clientul le realizează cu resurse interne sau cu furnizori externi. De-a lungul timpului am facut echipa cu zeci de alti consultati și sute de angajati ai clientilor, scopul fiind intotdeauna de a genera cel mai mare randament pentru investitia clientului.
Pentru cine creez și livrez programe educationale?
Educatia este necesara în toate etapele de dezvoltare profesionala (și personala desigur!)Managerii din Echipa de Consiliu de Administrație
Managerii de nivel intermediar
Primul nivel de management
Experții tehnici
Liber profesionistii
Tinerii la început de carieră
Adolescenții

Aici exista două tipuri de nevoi: cele de nivel individual, ale fiecărui manager în parte, și cele ale echipei – care variază în funcție de timp și context. O echipa nouă versus una cu state vechi în contextul unor perioade de tranziție sau expansiune, de exemplu, vor avea nevoi diferite.
Programele adresate lor au ca scop principal generarea cadrului pentru ca fiecare membru al echipei să experimenteze lecțiile necesare.

Specifică pentru echipele de middle management este interacțiunea permanentă cu alți manageri – fie cei din echipa de consiliu, fie responsabilii de echipe. Complexitatea rezida în menținerea unui permanent echilibru între conținutul tehnic al muncii echipelor operative și cel de management.
Programele adresate lor au ca scop principal înțelegerea și adoptarea pe deplin a rolului, ceea ce la baza reprezintă o etapă importantă în materie de redefinire a identității lor profesionale.

Primul nivel de management este singurul tip de rol care are drept interlocutori pe de-o parte alți manageri, pe de alta, contributori individuali. De aici deriva cea mai grea parte a jobului lor: să vorbească ambele limbi. Întâi să traducă strategiile în acțiuni concrete la nivel operațional și apoi să explice fiecărui angajat de ce i se cere un lucru sau altul.
Dificultatea aceasta este dublată de noutatea situației, ascensiunea dintr-un rol non-managerial la “prima data manager”. Înțelegerea și adoptarea rolului, tranziția de la mentalitatea “ce fac?” către “de ce fac?” și de la rezultatul obținut prin munca proprie, la rezultatul obținut prin intermediul celorlalți sunt doar câteva dintre obiectivele programelor adresarte acestor beneficiari.

Paradoxul rolului de expert tehnic este că, la un moment dat, performanța este limitată de nivelul competențelor așa-zise “soft skills”, adică, printre altele, abilitatea de a oferi feedback, de a explica concepte tehnice pe limba utilizatorului sau a achizitorului non-utilizator și non-tehnic etc.
Programele adresate acestor experților antrenează competențele soft prin experiențe hard. Pentru astfel de echipe abordăm toate subiectele în moduri extrem de pragmatice, răspunzând deopotrivă la întrebările ”De ce?”, ”Ce?” și ”Cum?”.

Cei cu profesii liberale combină nevoile de management, de vânzări și serviciu clienți, in paralel, ceea ce conduce la un mare consum de energie. În mod oficial ei au un singur rol, în realitate ei le îndeplinesc pe toate, poate chiar în cursul aceleași zile.
Programele de formare care le sunt adresate selectează experiențe practice care ilustrează, cu mare fidelitate, mediul lor de lucru. Uneori folosim metodele clasice de predare în sala de curs, alteori îi invităm să pășească în convenții ieșite din comun menite să determine schimbări în paradigmele lor.

Aflați în etapa în care energia și dorința depășesc abilitatea de a genera rezultate, tinerii aflați la început de cariera au nevoie atat de de un anume set de competențe, cat si de expunere la practica asistată și ghidată.
Programele de formare pentru viitorii profesioniști combină, în mod optim, informațiile noi cu oportunitățile de a le pune în practică imediat, sub îndrumare și cu mult feedback.

Cea mai sofisticata grupa de beneficiari cu care lucrez, încă din 2007, adolescenții au cea mai mare nevoie de a fi ascultați, respectați și, abia apoi, îndrumați. Am o deosebită plăcere să le fiu călăuză în explorarea de teritorii precum comunicarea, lucrul în echipă și consiliere vocațională.
Testimoniale
CFO - Producție piese turnate /
Manager, IT&C /
Consultant, Servicii Financiare /
Manager Resurse Umane, Servicii B2B /
Partener, Cabinet de Avocatură /
Cine sunt clientii mei?
In orice, pentru premise favorabile este nevoie de educație, încă puțină educație și ceva educație în plus.B2C
Bauturi alcoolice
Bere
Covoare
Cafea
Medicamente
OTC
Produse cosmetice
Autoturisme
Piese de schimb
Papetarie/Carte
Mancare pt animale
B2B
Echipamente de lucru la inaltime
Echipamente și sisteme de frig alimentar
Piese auto
Produse din otel
Produse turnate
Seminte
Sisteme de irigatii
Sisteme de automatizare cai ferate
Productie | Comert de gros | Retail |
Productie | Comert/ Leasing / Inchiriere |
Servicii de medicale/ recuperare/ înfrumusețare
Cercetare de piata
Consultanta in management
Contabilitate/Taxe /Audit
Restaurare pictura murala
Risc de Creditare
IT
Leasing/ inchiriere
Transport Feroviar
ONG
Lotul national de paraclimbing
Training înseamnă pentru mine dezvoltarea cunoașterii ȘI aplicarea cunoștințelor în practica de zi cu zi, cuvântul cheie aici fiind “ȘI”. Atlfel spus, mă refer la dezvoltarea de competențe. Extinderea lui “ce stiu” imperecheata cu antrenamente pentru “ce fac cu ceea ce stiu”. Ne place sau nu sa recunoastem, fiecare dintre noi este platit pentru ceea ce face mai degraba decat pentru ceea ce stie. Este valabil pentru angajati, pentru antreprenori si chiar pentru organizatii. Cu cat inaintam in varsta, cu atat mai mult va fi vorba despre “ce fac” decat despre “ce pot afla nou”. In functie de etapa din viata profesionala in care se afla fiecare, poate fi vorba despre a dobandi competente sau despre a valorifica in noi moduri competentele existente.
Ce subiecte adresez prin programele de Training pe care le realizez?
Aceste subiecte sunt combinate dupa retete personalizate pentru fiecare client.Ce metode creative integrez în activitatea educationala?
Alternative pentru cei mai curajoși dintre voi, metode accelerate de dezvoltare. #introzicâtalțiiînzece
Educatie asistata de cai
Alaturi de cai, omenirea a cucerit lumea.
Facem un pas mai in profunzime si ne cucerim pe noi insine, avand acelasi invatator bland si ingaduitor: calul.

Sport
Gazda noastra permanenta, corpul nostru, ne spune multe.
Cum, cat și cand reusim sa il ascultam suficient de mult cat sa il și intelegem este responsabilitatea noastra.

Teatru de improvizație
Viata este foarte asemanatoare cu teatrul de improvizatie: exista un set de reguli, dar nu și un scenariu, ai nevoie sa lucrezi cu altii, interdependenta este determinanta și te poti antrena dar nu poti repeta.