Pisici și cărți
Când ai pisici, în special unele care se fac atât de plăcute de către toți cei cu care interacționează și ești un mare consumator de cărți, atunci cărțile cu și despre pisici sunt doar o chestiune de timp. E mult până apare prima, pentru că următoarele sunt atrase pur și simplu, fie către tine direct, fie către prietenii tăi care se gândesc la tine (crezi tu!) sau la pisicile tale (mult mai probabil).
Homer`s Odyssey este o poveste a unei vieți, mai multor vieți de fapt, ale unor pisici și oameni. Protagonistul care dă titlul este un pisoi orb, ale cărui șanse la viață au fost puse sub semnul întrebării la foarte puțin timp după ce s-a născut. Apoi, sunt multe alte personaje,oameni și pisici, care populează povestea autoarei și a lui Homer. Pisoiul pare să aibă în el mai mult de nouă vieți, supraviețuind unei infecții în urma căreia își pierde ochii pentru ca mai târziu, cu ocazia atacurilor din septembrie de la New York să rămână izolat și să supraviețuiască o perioadă neobișnuit de lungă. Povestea este desigur despre ce învață stăpâna sa prin intermediul interacțiunilor cu el, cam în același fel în care toți proprietarii de animale învață dar poate nu reușesc să povestească lumii pentru că nu scriu chiar atât de bine.
O poveste care inspiră în multe feluri, foarte potrivită pentru oricând bateriile speranței au nevoie de un pic de încărcare.
The Secret LAnguage of Cats este un manual, aș putea spune, al modului cum comunică pisicile între ele și cu noi. Suzane Schotz este un cercetător care atunci când a devenit proprietar de pisici și-a pus câteva întrebări și a găsit răspunsul prin utilizarea competențelor profesionale pe care le avea deja. Partea cea mai interesantă este că domeniul ei de expertiză nu are nimic de-a face cu medicina veterinară. Ea este un fonetician.
Ghidul National Geographic despre Cum vorbesc pisicile este un manual ilustrat despre același subiect – comunicarea pisicilor (între ele, cu alte animale, cu noi). Fiind mai puțin academic dar la fel de corect, este foarte potrivit și pentru copii care trăiesc alături de pisici. Desigur că dacă copilul a trăit cu pisici de mic și acum are 10-12 ani, s-ar putea să știe majoritatea consemnelor de comunicare, iar cartea sa ajute mai mult la organizarea informației. Cu siguranță curiozitățile prezentate vor fi atractive.
Cum să-ți dai seama dacă pisica ta plănuiește să te omoare este o carte de umor, sarcasm, metafore și pamflet la adresa comportamentelor umane, ilustrate prin intermediul unor personaje pisicești. Numai pentru adulții dispuși să se amuze și să facă abstracție de exagerările (probabil) intenționate ale autorului. Modul cum Matthew folosește elementele din viața reală și, în special absurdul din interiorul acestora, este delicios. Puteți găsi mai multe pe site-ul lui https://theoatmeal.com/
Voi ce cărți cu sau despre pisici ați citit și v-au plăcut?
Ce vrăji a mai făcut pisica mea - Madalina Vintu Popa
[…] https://madalinavintu.ro/2021/12/pisici-si-carti/ […]