• Arta subtilă a nepăsării

  „Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson deși era de mult pe lista mea de citit, reușea cumva să nu ajungă chiar în mâinile mele. Această situație a fost rezolvată cu ocazia Crăciunului anterior, astfel că începutul de an m-a surprins cu creionul în mână, subliniind de zor pasaje din această carte.

  Cantitatea de texte subliniate

 • Veșnic începători

  Veșnic începători este tipul de carte care merită citită în familie. În special dacă există copii în acea familie, fie în segmentul 14-21 ani, fie mai în vârstă. La noi s-a întâmplat ca părinții să fie în segmentul 70+ și copii în segmentul 40+. Următoarea generație practica experimentarea în mode natural, așa că pentru moment

 • Ce vrăji a mai făcut pisica mea

  O nouă carte cu și despre pisici, de această dată o scriere de tip colectiv, coordonată de Radu Paraschivescu, și-a găsit drum către mine. Mulțumesc Andreea!

  Este de departe, cea mai amuzantă colecție de povești despre pisici. Cum poate fi citită pe sărite, va recomand să începeți cu povestea lui Gabriel Liiceanu. Dacă și aveți câteva

 • Prezentări memorabile

  3 saptamani = 3 module referitoare la Abilitati de a sustine o prezentare, pe subiecte dintre cele mai variate de la SSM trecand prin Beneficii pentru angajati pana la Programe educationale pentru adolescenti.

  Pe scurt, lectiile au fost incapsulate de catre participanti sună astfel:

  Uneori, nu e nevoie sa muncesti in plus – cu si despre

 • The science of being human

  Am citit această carte imediat după What do you think you are? – Brian Clegg.  Deși nu știu dacă cei doi autori se cunosc, am apreciat și la Marty Jopson stilul relaxat în care scrie despre subiecte relativ complicate. The Science of Being Human chiar poate fi citită ”pe sărite”.

  Dincolo de ideile noi pe care

 • What do you think you are?

  Am pus mâna pe ”What do you think you are?” de Brian Clegg într-o accelerată vizită în librărie, în primul rând pentru că titlul sub formă de întrebare m-a intrigat.

  Lectura a fost delicioasă. Textul este sprinten, direct și cu un fin umor aplicat pe subiecte complexe, precum statistica.
  Alnilam o fi oare Steaua lui Mihai Eminescu?
  Numele